Læs mere om annoncen her .
Læs mere her

60 medarbejdere importerer og servicerer

Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær er blandt landets største importvirksomheder. Det hele startede, da de to brødre for snart 60 år siden hentede to traktorer hjem fra England.

Indkøbschef Willi Jønsson (tv) og reservedelschef Lars Holst Sørensen er sammen med salgscheferne Lars Andersen og Christian Petersen i dag ejere af Brdr. Holst Sørensen A/S. De ses her foran den store importvirksomhed i Obbekær, der også er lokal forhandler af blandt andet Case IH. Fotos: Erik Hansen

Siden 1963 har der foregået import af landbrugsmaskiner på ejendommen lige uden for Obbekær ved Ribe. Det startede, da brødrene Kristian og Vagn Holst Sørensen manglede et par traktorer til deres nyindkøbte landbrug med planer om maskinstationsdrift. De blev købt hjem fra England, og snart fulgte flere til.

Selvsamme landbrugsejendom danner fortsat rammen om virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S, men er siden vokset til en af landets største importvirksomheder med over 10.000 kvadratmeter under tag, og med 60 medarbejdere beskæftiget med importen af kvalitetsmaskiner fra fabrikker rundt i Europa.

- Vi er stolte af fortiden og den udvikling, som er sket her på stedet. Og ikke mindst er vi stolte over at kunne tilbyde et så omfattende program fra vores professionelle samarbejdspartnere, samtidig med en udstrakt service overfor vores forhandlere i hele Danmark og i Sverige og dermed ikke mindst overfor slutbrugerne, understreger indkøbschef og medindehaver Willi Jønsson.

De øvrige ejere er reservedelschef Lars Holst Sørensen, søn af Kristian Holst Sørensen, der sammen med broderen grundlagde virksomheden, samt salgschef Lars Andersen og salgschef for Sverige, Christian Petersen. De fire har hver 25 procent ejerandel.

Sælgere kører i lastbil

De fleste kender varemærket Holsø-maskiner. Forkortelsen af firmanavnet har i en lang årrække været hæftet på importmaskiner fra polske fabrikker, men er i dag begrænset til de kendte kroghejsevogne og tipvogne fra Metaltech-fabrikken.

I stedet er strategien gennem årene ændret til at importere og markedsføre kendte maskiner og redskaber. Det gælder ikke mindst de hollandske Giant minilæssere, som Brdr. Holst Sørensen fik importen af i 2002. Siden er over 5.000 af disse læssere solgt gennem forhandlere i Danmark og Sverige.

- Som noget helt unikt kører vores sælgere i lastbil, og derfor altid har demo-maskiner på ladet, for eksempel når en forhandler ønsker bistand fra os ved besøg hos en potentiel kunde, fortæller indkøbschef Willi Jønsson og tilføjer, at samme koncept gælder for Merlo-teleskoplæsserne.

Læsserne fra italienske Merlo, som er den næststørste producent af teleskoplæssere i verden, kom på importprogrammet i 2012 for at kunne tilbyde slutbrugerne, længere rækkende læssegrej.

Siloking og KATO

Målrettet, ikke mindst på entreprenørbranchen har Brdr. Holst Sørensen nu også Kato-IHI minigravere på programmet. De japanske minigravere fås fra 0,9 og op til 8,5 tons.

Siden 2019 har Brdr Holst Sørensen haft importen af Siloking fuldfodervognene. I bugserede udgaver fås de tyskproducerede vogne fra 8 til 45 kubikmeter, mens de selvkørende, som i dag udgør omkring halvdelen af salget, har rumindhold fra 10 til 32 kubikmeter.

Et andet kendt mærke til kvægbrugere er de franske Jeantil staldgødningsspredere og halmstrømaskiner, og af andre importagenturer er blandt andet Orsi slagleklippere og Zuidberg frontlifte.

- Vi er stolte over vores kvalitetsprogram, der med vores setup og stærke, loyale forhandlernetværk sikrer slutbrugerne. Vi er gode til at importere og servicere, grundet vores mange dygtige medarbejdere.

Brdr Holst Sørensen udstiller på Agromek hvor det er muligt at møde vores sælgere og forhandlere, lyder det fra Willi Jønsson.

Lokal forhandling

I det lokale område syd for Kolding-Esbjerg motorvejen står Brdr. Holst Sørensen A/S selv for forhandlingen af de mange importprodukter. Det sker sideløbende med forhandlingen i samme område af blandt andet Case IH traktorer og høstmaskiner. En forhandling, som Obbekær-virksomheden har haft siden 2006.

Endvidere kan firmaets lokale sælgere også tilbyde de syd- og sønderjyske landmænd og maskinstationer såvel Krone-programmet som Amazone-redskaberne, og som noget nyt fra i år også Ziegler harver.

Solid økonomi

I alt har Brdr. Holst Sørensen otte sælgere til at tage sig af det omfattende importprogram overfor forhandlerne og i Syd- og Sønderjylland med direkte salg til kunderne.

På værkstedet er beskæftiget 22 mand med både klargøring og reparation, og der rådes over otte servicebiler.

På hylderne i reservedelslageret er der 60.000 varenumre, og 12 ansatte sørger her for distributionen til de mange forhandlere i Danmark og Sverige.

Indkøbschef Willi Jønsson og reservedelschef Lars Holst Sørensen kan samstemmende glæde sig over, at det engagerede og erfarne mandskab, og at virksomheden har et solidt økonomisk fundament.

Brdr. Holst Sørensen A/S

  • Grundlagt i 1963 i Obbekær af brødrene Kristian og Vagn Holst Sørensen, startende med import af MF-traktorer fra England.
  • Brdr Holst Sørensen var en periode Massey Ferguson-forhandler, indtil Case IH kom på programmet i 2006
  • I dag importeres blandt andet Giant, Merlo, Kato-IHI, Siloking, Jeantil, Orsi samt kroghejsevogne fra Metaltech
  • Importmaskinerne sælges gennem et stort forhandlernet i Danmark og Sverige. I Syd- og Sønderjylland sælges importmaskinerne selv fra Obbekær samt forhandlingerne af Case IH, Krone, Amazone, Ziegler mm
  • Kristian og Vagn Holst Sørensen var eneejere frem til 1991, og løbende er medarbejdere blevet medejere. Aktieselskabet ejes i dag ligeligt af Lars Holst Sørensen, Willi Jønsson, Lars Andersen og Christian Petersen.
  • Virksomheden råder over 10.000 kvadratmeter bygninger
  • 60 ansatte

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Få ubegrænset adgang med abonnement
Læs mere her
.
Læs mere her

Seneste nyt

Mest læste

Læs mere her
FORSIDEN LIGE NU

DOKUMENTATION

Demolinks