Læs mere om annoncen her .
Læs mere her

Direktør stopper efter kun to måneder

Efter kun godt to måneder på posten som administrerende direktør i Bæredygtigt Landbrug er Steen-Flemming Stevns Elmarlund fratrådt.

Steen-Flemming Stevns Elmarlund er fortid som administrerende direktør i Bæredygtigt Landbrug. Foto: Bæredygtigt Landbrug

Steen-Flemming Stevns Elmarlund er fratrådt som administrerende direktør for Bæredygtigt Landbrug – efter kun godt to måneder på posten. Det skriver Effektivt Landbrug.

- Det er helt udramatisk, men selvfølgelig ærgerligt. Vi har simpelthen ikke kunnet finde fælles fodslag. Vi så forskelligt på for mange ting – og ønsker ham alt det bedste fremover, lyder det fra Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug.

I forbindelse med Steen-Flemming Stevns Elmarlunds tiltrædelse i Bæredygtigt Landbrug den 1. september skrev interesseorganisationen i en pressemeddelelse, at den nye administrerende direktørs ønske var »at gøre fødevareproduktion til en fælles mission i stedet for en kamp mellem stat, politikere, fødevareindustri og landmænd«.

Erfaring med kommunikation

Steen-Flemming Stevns Elmarlund har blandt andet erfaring med strategisk ledelse og kommunikation fra blandt andet Jysk, Ecco og Lego.

I den forbindelse udtalte Peter Kiær, at han ikke så nogen ulempe i, at Steen-Flemming Stevns Elmarlund ikke var rundet af landbruget. 

- At han ikke er landmand, ser jeg ikke som en ulempe. Snarere tværtimod. For via sit arbejde med kommunikation i større virksomheder så har han jo god kendskab til, hvordan man kommunikerer i situationer, hvor vi måske ikke altid har været lige heldige, sagde Peter Kiær dengang blandt andet.

Fåmælt formand

Peter Kiær har – over for Effektivt Landbrug – ikke ønsket at uddybe, hvad bestyrelsen har været uenig med Steen-Flemming Stevns Elmarlund om.

- Vi går bare hver vores vej nu. Vores strategi var ikke den samme. Så man kan sige, at vi har fejlcastet hinanden, lyder det fåmælt fra Peter Kiær, der heller ikke ønsker at svare på, om Steen-Flemming Stevns Elmarlund formelt er blevet fritstillet, og om han får fratrædelsesgodtgørelse.

- Han er ikke på kontoret længere. Der er jo ingen grund til det mere, er svaret fra Peter Kiær, der oplyser, at den tidligere direktørs opgaver er fordelt ud på medarbejdere og bestyrelse.

- Nu taler vi selvfølgelig om, hvad vi gør i fremtiden. Men da vi kan se, at vi har godt styr på, hvordan vi fordeler opgaverne imellem os, så fortsætter vi uden direktør indtil videre, siger Peter Kiær til Effektivt Landbrug.

Steen-Flemming Stevns Elmarlund trådte i sin tid i stedet for Hans Aarestrup, som havde siddet i stillingen i cirka seks år. Hans Aarestrup er i dag administrerende direktør i Dansk Svineavl. 

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Få ubegrænset adgang med abonnement
Læs mere her
.
Læs mere her

Seneste nyt

Mest læste

Læs mere her
FORSIDEN LIGE NU

DOKUMENTATION

Demolinks