Læs mere om annoncen her .
Læs mere her

Peter Aage har fået styr på sine stalde efter 2034

Mælkeproducenten Peter Aage Jensen er glad for at have skaffet sig et overblik over, hvad der skal til, for at hans stalde lever op til kravene i 2034. - Så har vi noget at vise frem både i forhold til finansiering og til samarbejdspartnere, fortæller han.

Peter Aage Jensen driver sammen med Charlotte Jensen og én til Sillebakken I/S med 300 årskøer og 100 hektar. Foto: Fjordland

Peter Aage og Charlotte Jensen, Sillebakken I/S i Vendsyssel, er glade for at have fået klarlagt, hvad der skal ske i deres stald, for at den lever op til de regler, der er i en ny bekendtgørelse om dyrevelfærdsmæssige mindstekrav til hold af kvæg, der løbende kommer til at gælde frem mod 2034.

Bekendtgørelsen indeholder nemlig en lang række skærpede krav til indretningen af stalde til kvæg.

Rapporten fra rådgivningsselskabet KvægXperten viste, at der var nogle småting, der skulle laves, så stalden lever op til kravene i 2034.

- Vi kan se i rapporten, hvad det er, vi skal have lavet om inden 2034. Og så har vi noget at vise frem, både i forhold til finansiering og til samarbejdspartnere, når de spørger til det, fortæller Peter Aage Jensen, der sammen med Charlotte Jensen driver Sillebakken I/S med 300 årskøer og 100 hektar sammen med en anden.

De har efterhånden malket jerseykøer på gården i to år, og det er meningen, at Charlotte og Peter Aage Jensen selv skal overtage gården i løbet af et par år.

Kan have store konsekvenser

Peter Aage Jensen var ikke så nervøs for, hvad rapporten ville vise, da det trods alt kun er to år siden, de startede op med malkningen af nyindkøbte jerseykøer i en nyrenoveret stald, som dengang blev udstyret med topmoderne malkerobotter.

Nogle steder kan den nye bekendtgørelse imidlertid være en stor udfordring, fortæller Marie Sofie Futtrup, kvægrådgiver hos KvægXperten.

- Den nye bekendtgørelse indeholder en lang række skærpede krav til indretningen af stalde til kvæg. De nye krav får store konsekvenser for mange staldanlæg i form af, at der skal investeres betydelige beløb for at kunne fastholde det nuværende produktionsomfang, siger hun.

- Alternativet er, at antallet af køer i staldene skal nedbringes. Og selvom der investeres, kan det sagtens være, at man desværre stadig er nødt til at nedbringe antallet af køer i staldene efter 2034, tilføjer Marie Sofie Futtrup og henviser til kravet om totalareal pr. ko og kravet om bredden af tværgange, som gælder fra 2034.

Giver sikkerhed

Ifølge Marie Sofie Futtrup koster en opmåling typisk mellem 8.000 og 14.000 kroner, men kan også være både højere og lavere.

For Peter Aage Jensen er det naturligvis vigtigt, at hans stalde lever op til kravene i 2034. Både fordi han på den måde kan fortsætte med at være selvstændig mælkeproducent, men også for at have sikkerhed for, at alt er som det skal være.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Få ubegrænset adgang med abonnement
Læs mere her
.
Læs mere her

Seneste nyt

Mest læste

Læs mere her
FORSIDEN LIGE NU

DOKUMENTATION

Demolinks