Læs mere om annoncen her .
Læs mere her

Prisen for svinekød er i ned-trend

Prisudviklingen for oksekød og svinekød i USA har det med at udvikle sig nogenlunde i samme retning. Det er blot ikke tilfældet i de her dage, hvor prisen for oksekød så at sige er stukket af i opadgående retning fra en samtidigt faldende amerikanske svinepris.

Foto: Colourbox

Både prisen for oksekød og svinekød peakede i slutningen af 2014 og har fulgt hinanden nogenlunde fint frem til den russiske invasion af Ukraine. Alt imens prisen for oksekød i USA generelt set har været stigende siden coronakrisens begyndelse for lidt over to år siden, så har prisen for svinekød på kødbørsen i USA udvist store tegn på usikkerhed om retning.

Siden den russiske invasion af Ukraine er det gået noget ned ad bakke for den ledende amerikanske svinepris, der nu er tilbage i ned-trend, samtidig med at prisen for oksekød som nævnt i ovenstående artikel ser ud til at fortsætte opturen imod historiske rekorder fra 2014.

Kigger vi på den amerikanske svinepris, så er den faldet siden starten af krigen i Ukraine fra et toppunkt i godt 122 US-cent pr. pund til en aktuel pris, der i skrivende stund lyder på godt 85 US-cent pr. pund. Det svarer til et prisfald for den ledende pris for svinekød i USA på 30 procent. I samme periode er prisen for oksekød i USA steget med det, der svarer til næsten 20 procent.

Der er med andre ord ikke den normale sammenhæng i USA med hensyn til prisudviklingen for henholdsvis svinekød og oksekød.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Få ubegrænset adgang med abonnement
Læs mere her
.
Læs mere her

Seneste nyt

Mest læste

Læs mere her
FORSIDEN LIGE NU

DOKUMENTATION

Demolinks